Израелските военни са направили рейд в блок, жилищна сграда, в град

...
Израелските военни са направили рейд в блок, жилищна сграда, в град
Коментари Харесай

Израелски рейд към щабквартира на Хамас в Хан Юнис

Израелските военни са направили рейд в блок, жилищна постройка, в град Хан Юнис, южната част на линията Газа. Целта е била постройка, в която се е намирала щабквартирата на пълководец на " Хамас ", съобщи пресслужбата на армията на Израел.

Операцита е била целенасочена, за многоетажна постройка в Хан Юнис, като въпросната квартира се употребява да ръководство, съгласуваност на интервенции на екстремистката организация и там са открити оръжия, муниции и военна техника, се показва в прессъобщението на израелската войска. Освен това са открити противотанкови ракети в домове на терористи.

Също по този начин по време на операции в региона на Хан Юнис войниците са умъртвили терорист, който се е придвижвал към тях, извършена е интервенция и с дрон, който е блъснал и умъртвил двама терористи, както е отстранен и снайперист на групата " Ислямски джихад ".

Припомняме, че в края на четвъртия месец от интервенцията на Израел в Ивицата Газа, израелската войска се насочи и към южните елементи на анклава, където първоначално се евакуираха жителите от Севера. Хан Юнис е точно град от южните елементи и е претъпкан с цивилни палестинци. Израел обаче счита, че сред тях има и доста бойци на " Хамас ", в това число и виновни за нападението от 7 октомври, което сложи началото на войната сред Израел и терористичната организация. Израел продължава и да търси близо 130 заложници, които се намират пети месец в ръцете на " Хамас ".

В последните дни доста интернационалните участници, включително и съдружници и поддръжници на Израел, показаха опасенията си от поръчките за прекачване на фокуса на израелската армия от север на юг, което би нараснало неимоверно доста цивилните жертви и ще ускори е без това тежката филантропична обстановка на палестинците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР